Pagina's

dinsdag 26 juni 2012

Oerolfestival 2012

Gister terug gekomen van het Oerolfestival (Terschelling).

De tel een beetje kwijt geraakt, maar ik vermoed dat dit m'n 10e festival was op het eiland.

Omdat we elk jaar in hetzelfde pension logeren en veel anderen dit ook doen begint het elk jaar met een hele leuke reünie. Ook dit jaar weer mooie en bijzondere voorstellingen bezocht.

Voorgaande jaren hebben we hele grote, prachtige projecten meegemaakt van SLEM, landschapskunstenaars.http://www.slem.org/ Een kijkje op de site is zeker de moeite waard!

Dit jaar organiseerden ze flash mobs. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet.

We hebben ook 1 keer meegedaan aan zo'n oproep en heel mooi om het eindresultaat te zien wat een paar honderd mensen met rode ballonnen in het duingebied bewerkstelligen.

Ook was ik zeer onder de indruk van het werk van Linda Molenaar. http://linda.molenaar.nu/

In het bos lag ze in een heel groot paardenhoofd! De huid van het paardenhoofd had ze laten maken van een echt paard en zo groot dat ze er helemaal in kon zitten, gebogen met haar hoofd tussen haar knieën.

Tussen de manen van het paard zag je een arm met in haar hand een paardenborstel.

Ze bleef heel langzaam de haren borstelen. Na afloop hoorden we dat ze op het idee gekomen was door de fascinatie van pubermeisjes die zich heel veel bezig houden met paarden. En vrouwen die hun (lange) haren borstelen. Je moet er maar opkomen!

Ook had ze een performance met een boompak, waarbij ze een tijd met haar hoofd tegen een boom leunde. Heel bijzonder wat ze doet!

Wat ons verder nog lang zal bijblijven is de voorstelling van de groep ZUR

http://www.groupe-zur.com/ met de voorstelling Horizon. Moeilijk om uit te leggen in een paar woorden wat hier allemaal gebeurde in het landschap, maar ik hoop binnenkort wat foto's te kunnen plaatsten. Beelden zeggen wat dat betreft meer dan woorden..

Op het Groene strand weer genoten van vele muziekoptredens. Erg leuk was o.a. het optreden van Blaudzun. Net daarvoor had hij een miniconcert (akoestisch) gegeven bij Westerkeyn.

Nu weer een jaar gaan uitkijken naar het volgende Oerolfestival.

Joop Mulder (grote organisator) heeft al medegedeeld dat het Oerolfestival ondanks alle bezuinigingen volgend jaar er weer zal zijn....gelukkig!Geen opmerkingen:

Een reactie posten